Au nevoie de tine și de mine ca să ”Rămână eroi”!

 

Mihaela Calinoiu Fundația Inovatii Sociale Regina Maria

100% Complete
1,695 RON
Sumă strânsă
1,500 RON
Target
20
Donații
Vreau să fac o donaţie!

În urmă cu 6 ani, îmi începeam, trasă de mânecă de cea mai bună prietenă, aventura de voluntar. Nu că nu aș fi vrut și înainte să mă implic cumva dar credeam că nu am timp. Și, totuși, am descoperit că aș putea să îmi fac timp. Primul drum ca voluntar a fost la un micuț dar ambițios after school din Clinceni, aproape de București, unde am cunoscut copii creativi și energici, de care m-am îndrăgostit pe loc. Am făcut teme, am învățat să scriem, am râs, ne-am jucat, i-am ascultat. Am realizat cât de mare, uriașă, nevoie era de acest proiect, atunci, acolo. Mulți dintre copii veneau din familii care trăiau la limita sărăciei, pericolul de abandon școlar nu că pândea, se încuia cu noi în cameră, mâncarea era mai mult la alții, hainele peticite sau rupte iar încurajările lipsă, șansele de a rămâne în sistem și nu în afara lui mai mici cu fiecare zi, abuzurile fizice și emoționale la ordinea zilei.  

Numărul copiilor înscriși a crescut de la 18 la 168 acum, pentru că nevoia e majoră și pentru că after school-ul e singurul social din zonă, cu impact pozitiv major în viețile copiilor. Azi știu mai bine ca oricând că lucrul cel mai important de care copiii au nevoie e sprijin emoțional și la învățătură. Sunt mult în spate la ambele capitole. E greu să ai încredere în tine, să vrei și să fii lăsat să lucrezi la viitorul tău când tata muncește peste hotare și atunci când se nimerește acasă bate toată familia, inclusiv copilul de 3 ani, când părinții sunt bolnavi și epuizați și cheltuiesc banii pe medicamente, când mâncarea e ce se nimerește, când ești abandonat de părinți și crescut de bunici, când ești tu însuți bolnav sau când ești pus să muncești în casă și pe lângă ea. Copiii resimt traumele și la școală, nu se pot concentra la ore și nu țin pasul cu restul colegilor. Și mi se face iar greață când mă gândesc ce consideră autoritățile a fi suficient și decent pentru traiul și dezvoltarea copiilor.

Ziua mea vine în scurt timp. De obicei, o trec sub tăcere, e doar o zi dintr-un alt an. Acum, însă, aș vrea să le-o dedic lor. Programul pe care îl sprijin și pe care vă rog să mă ajutați să îl facem posibil se numește ”Rămânem eroi”. Prin el, zeci de copii în situații vulnerabile vor fi incluși gratuit la afterschool în ateliere de terapie prin pictură, teatru, sandplay, vor primi ajutor la teme, la limba română, mate și alte discipline la care au rămas în urmă. Este nevoie și de voluntari și mentori - vă pot spune exact nevoia, dacă doriți să vă implicați! – dar și de fonduri care să îl susțină, între lunile februarie – iunie și apoi din nou din octombrie. 

Costurile sunt mai mari decât cred că pot strânge eu acum, însă suma totală necesară punerii pe roate a proiectului și a derulării lui în primele trei luni este de 6.000 de lei, în care intră și transportul celor implicați, și materialele necesare, și costurile cu personalul, astfel încât să îi asigurăm continuitatea. 

Oricât reușim să adunăm din această sumă este extraordinar de important! Înseamnă șanse reale pentru copii care altfel riscă să crească în afara societății, nebăgați în seamă și frânți de greutăți și de lipsuri.   
Mulțumesc!

Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe galantom.ro/daruiesteziuata


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Fundația Inovații Sociale Regina Maria este o organizație non-profit care deține singurele două policlinici sociale din țară. Prin intermediul celor două policlinici sociale, organizația oferă asistență medicală integrată persoanelor aflate într-o situație materială dificilă - persoanelor fără venit și fără asigurare medicală, precum și persoanelor cu venituri mici și foarte mici. 

De 9 ani, Hero Afterschool, aflat la 15 km de București, în comuna Clinceni, dezvoltă proiecte pentru copiii aflați în situații vulnerabile, în pericol de abandon școlar, din cauza situației financiare precare, a abuzurilor sau abandonului familial.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

20 Donații

31 Jan 2019

Anonymous

30 RON
Succes in acest proiect si aveti grija de acesti mici eroi!!
28 Jan 2019
28 Jan 2019
La mulți ani cu bucurie și mii de zambete colorate! :*
27 Jan 2019

Anonymous

175 RON
Spor la 'cerșit' pentru proiecte frumoase, ești o inspirație!
27 Jan 2019
27 Jan 2019

Anonymous

150 RON
27 Jan 2019

Victor Gelan

30 RON
27 Jan 2019

Anonymous

75 RON
27 Jan 2019
Laa muuulti aaani, Mishu
26 Jan 2019

Anonymous

75 RON
26 Jan 2019
Mulțumesc!
26 Jan 2019

Lu

100 RON
Muuulti ani frumosi, Mishu bun!
26 Jan 2019

Anonymous

75 RON
26 Jan 2019

Anonymous

150 RON
Mult succes in acest proiect!
24 Jan 2019

Alexandra Anghel

100 RON
La mulți ani, Mişu! O poză atât de expresivă. Să iți fie bine şi ție, şi lor, tuturor din jurul tãu! ♡
20 Jan 2019
Așa de dragă îmi ești... Ani buni, Mishu fain!
20 Jan 2019

Anonymous

75 RON
20 Jan 2019

Anton Pavaloi

200 RON
20 Jan 2019

Anonymous

40 RON
20 Jan 2019
Mihaela Calinoiu : Fundația Inovatii Sociale Regina Maria
Au nevoie de tine și de mine ca să ”Rămână eroi”!