Our mission

Fundația Inovatii Sociale Regina Maria este o organizație non-profit care deține singurele două policlinici sociale din țară. Prin intermediul celor două policlinici sociale, organizația oferă asistență medicală integrată persoanelor aflate într-o situație materială dificilă - persoanelor fără venit și fără asigurare medicală, precum și persoanelor cu venituri mici și foarte mici.

Viziunea Fundației Regina Maria este de a crea o lume mai bună, în care dragostea pentru semeni se traduce, prin puterea exemplului personal prin grijă și acțiune, de la toți cei ce pot, pentru cei ce au nevoie.

De 10 ani oferim servicii medicale de calitate gratuite (consultatii, tratamente, medicamente, proteze dentare, ochelari etc) pentru persoanele excluse social, prin intermediul celor două Policlinici Sociale.

Localizată pe strada Dristorului, în rondul Baba Novac, Policlinica Socială Baba Novac a fost înființată în iunie 2011, în urma unei inițiative aparținând Fundației Policlinici Sociale Regina Maria și Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București. Policlinica oferă servicii medicale persoanelor care nu au venituri, care nu au adăpost și care nu beneficiază de serviciile sistemului național de asigurări de sănătate. În acest moment, în această policlinică, peste 1.750 de pacienți beneficiază de îngrijire medicală gratuită, peste 5.000 de servicii medicale findu-le oferite anual, de către cadrele medicale voluntare.

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria a deschis a doua Policlinică Socială pe 27 mai 2015 pentru a oferi servicii medicale integrate persoanelor cu venituri mici, din București. Acesta este un proiect social medical, care vine în completarea serviciilor medicale oferite în prezent, prin care ne dorim să creștem numărul celor care pot beneficia de servicii medicale integrate, accesibile și de calitate.

Beneficiarii serviciilor medicale sociale oferite prin Policlinica Socială Sala Palatului sunt persoanele și familiile cu venituri mici, aflate în situații dificile din punct de vedere financiar. Astfel, cei ale căror nevoi medicale depășesc pachetul garantat de asigurate de stat sau nu au posibilitatea de a apela la clinici private vor plăti o sumă modică, în funcție de serviciul prestat. Fondurile strânse astfel vor asigura sustenabilitatea proiectului pe termen lung.

Policlinica Socială Sala Palatului este localizată în Strada Ion Câmpineanu, nr. 23, în zona Sala Palatului și a fost deschisă cu sprijinul membrilor fondatori: Fundația Vodafone România, Groupama Asigurări, Porsche România, Porsche Finance Group România și WIPRO, precum și cu ajutorul a peste 170 de sponsori individuali și corporate.

Nu uita! Împreună putem oferi sănătate celor pentru care accesul la serviciile medicale reprezintă un lux.

Cum poți să ne ajuți:

- Donează online

- Redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit

- Reprezinți o companie? Militează pentru direcționarea a 20% din impozitul pe profit către Policlinicile Sociale!

- Susține cauza prin diferite activități: înoată, aleargă, donează-ți ziua de naștere etc.

Projects

Status Fundraising

Ecograful salvează viețile bolnavilor nevoiași!

Beneficiarii noștri - bolnavii cronici care au o nevoie constantă de investigarea bolilor de care suferă, vârstnicii bolnavi și singuri care nu își permit financiar să meargă la doctor, dar și femeile și barbații tineri care nu cunosc posibilitatea de a-și face controale de rutină  -  nu au dreptul la ecografii in sistemul de stat pentru ca sunt neasigurati.

Doneaza pentru a le oferi acces la investigatia salvatoare de vieti, iar pentru donatia ta, noi te recompensam cu ecografii si alte servicii medicale la Clinica Sala Palatului si Enayati Medical City. Vezi aici pachetele medicale: https://fundatiainovatiisociale.ro/apel-caritabil-ecograf/

Target:

DE LA PANDEMIE LA SĂRĂCIE ȘI BOALĂ! RĂMÂNEM ALĂTURI DE CEI VULNERABILI

Dincolo de coronavirus, în comunitățile vulnerabile nu vedem decât mai multă sărăcie și mai multă boală decât de obicei.

Cu 200 de lei putem asigura doar un minim de tratament lunar pentru un pacient social, fără să punem la calcul și alte nevoi, cum ar fi investigații mai amănunțite sau hrană, apă, etc.

Status Fundraising

De 9 ani, Hero Afterschool, aflat la 15 km de București, în comuna Clinceni, dezvoltă proiecte pentru copiii aflați în situații vulnerabile, în pericol de abandon școlar, din cauza situației financiare precare, a abuzurilor sau abandonului familial.

Status Fundraising

Ajuta-ne sa redam acestor femei sanatatea si demnitatea. Ajuta-ne sa le redam copiilor mamele inapoi.

Status Fundraising

Hello, my name is Jorge, I am a student at the EA in Bucharest, and I have created this campaign in collaboration with Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria in order to help Corbeanca Educational Center. They focus on helping underprivileged children with their studies during these difficult times, the only problem is that they are heavily underfunded.

The purpose of this fundraiser is to offer these children a warm daily meal, before the program starts, so that they can focus and calm their hunger through meals supplied by the local food producers. In plus, the money we raise will contribute to the aquisition of new school materials as well as insure the tranportation costs for the volunteers.

Target:

Vezi toate 10 proiectele

Fundraising events

Un obicei Galantom - 30 day Challenge ~ 2021

Benefiting:: A chance to education for children from disadvantaged families

Te provocăm ca timp de 30 de zile să renunți la un obicei care nu îți face bine, sau să încerci să adopți unul care îti face bine și, în același timp să faci și tu bine altora, sprijinind o cauză caritabila. Îți vei îndemna prietenii să te susțină donând și, în felul acesta, vei avea o motivație puternica în plus ca să îți duci provocarea până la capăt. După 30 de zile este mult mai probabil că această încercare să devină un obicei bun.

29 Donations

Daruieste ziua ta ~ 2021

Benefiting:: Ajută o mamă sărmană și bolnavă să se ridice din nou

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

Daruieste ziua ta ~ 2021

Benefiting:: O masa calda in fiecare zi. Un dus cald. Un birou la care sa poata invata.

9 Donations
31 Dec 2020

Daruieste ziua ta ~ 2020

Benefiting:: Ajuta peste 60 de adulti si copii sarmani din 2 sate uitate de lume

35 Donations

Fundraising pages

I want to offer better education to disadvantaged children

4,168 RON Raised
29 Donations

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Ajută o mamă sărmană și bolnavă să se ridice din nou! În pandemie, mamele bolnave și sărmane, dar și toti ceilalți bolnavi din categorii d

550 RON Raised

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Doneaza pentru ca Luciana si surioara ei sa poata avea parte de o masa calda in fiecare zi. Si un dus cald. Si un loc unde sa poate invata. Luciana ar

1,230 RON Raised
9 Donations
24.6% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

300 RON Raised
1 Donations

Copiii din Calfa si Gradina au nevoie de ajutorul tau!

In acesta perioada dificila este important sa fim mai uniti ca niciodata. Impreuna, dorim sa intoarcem fata catre victimele colaterale ale pandemiei c

5,000 RON Raised
34 Donations

Cel mai frumos cadou de 40 de ani

385 RON Raised
38.5% Complete

Imi daruiesc ziua de nastere

Dragi prieteni, stiti, desigur deja ca pe 3 februarie este o zi binecuvantata, pentru ca m-am nascut eu. O spun evident, cu cea mai mare modestie. Si,

2,290 RON Raised
16 Donations
91.6% Complete

Au nevoie de tine și de mine ca să ”Rămână eroi”!

În urmă cu 6 ani, îmi începeam, trasă de mânecă de cea mai bună prietenă, aventura de voluntar. Nu că nu aș fi vrut și înainte să mă im

1,695 RON Raised
20 Donations

Fapte bune pe 2 septembrie